Porc cu ciuperci și smântână

Această rețetă cu pulpă de porc și sos cremos de smântână cu ciuperci, se prepară tare simplu și în doar 30 de minute. Este o mâncare sățioasă și reconfortantă, care se mănâncă fie cu pâine, fie cu o garnitură de mămăligă, orez sau paste. Ce e fain, e că o poți prepara dinainte, pentru că e bună și a doua zi, reîncălzită.

Printează rețeta

Porc cu ciuperci și smântână

  • Timp total: 30 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 642

Ingrediente

  • 250 g pulpă de porc
  • 500 g ciuperci champignon brune
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 20 g parmezan ras/grana padano, (opțional)
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/4 linguriță piper alb măcinat
  • 3 căței medii usturoi

Metodă

  • 1)

    Înainte de te apuca de orice, scoate carnea din frigider să se acomodeze cu temperaturi mai ridicate – altfel face șoc termic când o pui în tigaia fierbinte și nu o să mai fie așa fragedă, numai crispată. 😀

    Și după ce scoți porcul afară, taie-l cubulețe cam de 2-3 cm, presară cam ¼ linguriță de sare și amestecă. Lasă deoparte.

  • 2)

    Acum curăță și spală cățeii de usturoi, după care taie partea de codiță oxidată de la ciuperci și spală-le bine. Nu îndepărta membrana ce le acoperă, că e la fel de mâncabilă și conține și nutrienți pe care e păcat să-i arunci la gunoi.

  • 3)

    Pune pe foc mediu spre mare o tigaie și când i s-a încins fundul, varsă în ea uleiul. Abia când și uleiul s-a încins bine, pune cuburile de carne, de preferat cu spațiu între ele și întoarce-le după cam 2-3 minute și mai lasă-le tot cam atât, cât să se rumenească puțin. Scoate-le apoi într-un bol și lasă-le la odihnă.

  • 4)

    În aceeași tigaie, pe același foc, pune acum ciupercile și amestecă în ele din când în când. Iar când vezi că nu mai lasă apă și ce-au lăsat s-a evaporat, dă focul la mediu spre mic, presară pe ele sare cât cuprinzi între 3 degete, pune cățeii de usturoi pisați/tăiați mărunt și amestecă de 2-3 ori, după care pune înapoi pulpa de porc cu tot cu sucul bun lăsat în vas, adaugă smântâna, cimbrul și piperul alb măcinat. Amestecă până smântâna începe să facă bule micuțe de bucurie. Stinge focul. Adaugă parmezanul ras și mai amestecă o tură. 

    Poftă bună!

     

Valori nutriționale/porție

Calorii642
Grăsimi56g
Saturate27.2g
Monosaturate9.3g
Polisaturate3.9g
Carbohidrați7.2g
Zahăr3.8g
Fibre1.9g
Proteine28.7g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare