Gnocchi cu pesto de busuioc

Nu știu dacă e om pe lumea asta care să nu iubească gnocchii. Sunt pufoși, ușor gumoși, delicioși. În plus, se gătesc repede (2 minute!). Om fiind și eu, pofta m-a făcut să-mi gătesc la prânz gnocchi cu pesto de busuioc și roșii uscate.

Iar ca să nu fie cu supărare, am două variante la rețeta asta: una pentru cei dintre voi care preferă pastele cremoase și una pentru cei care le preferă mai uscate. O să vedeți la punctul 4 că se bifurcă drumul. Până atunci, să începem cu începutul…

Printează rețeta

Gnocchi cu pesto de busuioc

  • Timp total: 15 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 705

Ingrediente

  • 500 g gnocchi proaspeți de cartofi
  • 1-2 linguri pesto de busuioc*, (16-32g)
  • 50-60 g roșii uscate**, (8-10 buc)
  • 30 g parmezan ras/grana padano, (6 linguri pline)
  • 1 cățel usturoi
  • 150 ml smântână pentru gătit, (opțional)
  • 50 ml lapte de vacă, (opțional)

Metodă

  • 1)

    Ia o oală, pune în ea 1.5 – 2 litri de apă cu ½ linguriță de sare și așaz-o pe foc mare. 

  • 2)

    Curăță de coajă usturoiul și spală-l, apoi toacă-l mărunt sau pisează-l dacă ai cu ce. Taie și roșiile uscate în cuburi nu prea mici, așa cam de 2cm.

  • 3)

    Când apa fierbe cu bulbuci mari, zvârle gnocchii în oală și fii cu ochii pe ei, că atunci când se ridică la suprafață (cam în 2 minute) înseamnă că sunt gata și trebuie să-i scoți/scurgi de apă (dar să pentru varianta uscată, să-ți pui deoparte 1/2 cană de apă).

  • 4)

    Între timp, pune o tigaie pe foc mic și în ea roșiile uscate și usturoiul. Amestecă de 2-3 ori și acum ai 2 variante:

    Varianta cremoasă: 

    • pune smântâna + laptele (dacă le vrei) și pesto-ul de busuioc. Amestecă cât să se îmbine toate, stinge focul și pune 1/2 din cantitatea de parmezan ras. Mai amestecă o tură. 

    Varianta uscată:

    • dacă nu vrei să pui smântână și lapte, fură vreo 2 linguri de apă de la gnocchi și pune-le în tigaie. Pune și pesto-ul de busuioc, amestecă, stinge focul, adaugă ½ din cantitatea de parmezan ras. Amestecă iar și dacă e nevoie, mai pune 1 lingură de apă.
  • 5)

    Acum pune în tigaie și gnocchii scurși de apă, că sigur sunt gata. Amestecă încă o dată, pune pe farfurii și deasupra fiecăreia presară parmezanul rămas. Se mănâncă imediat și cu poftă!

Note

*Îți poți face acasă pesto de busuioc, în maxim 10 minute! Vezi rețeta aici.

**Dacă folosești roșii uscate care nu sunt conservate în ulei, hidratează-le în puțină apă caldă, înainte de a le tăia și pune în tigaie.

 

Valori nutriționale/porție

Calorii705
Grăsimi30g
Saturate0.3g
Monosaturate0.2g
Polisaturate1.2g
Carbohidrați86.6g
Zahăr2.4g
Fibre7.5g
Proteine17.6g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare