Chicken Taco

Taco cu pui, legume și sos de iaurt

Pentru un prânz sau cină cu iz mexican, acest taco cu pui, pico de gallo și sos de iaurt este absolut delicios și se prepară în doar 25 de minute.

Printează rețeta

Chicken Taco

  • Timp total: 25 minute
  • Porții: 2
  • Calorii 591

Ingrediente

  • 2 buc tortilla, (de 25 sau 28cm)
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui, (30ml)

Pui marinat:

  • 400 g piept de pui dezosat
  • 2 lingurițe miere de albine, (14g)
  • 1 1/2 lingură ulei de floarea-soarelui, (22,5ml)
  • 1/2 lingură suc proaspăt de lime, (7,5ml)
  • 1/2 linguriță oregano uscat, (0,9g)
  • 1/2 linguriță boia dulce, (1,15g)
  • 1/2 linguriță usturoi granulat, (1,5g)
  • 1/2 linguriță sare, (3g)
  • 1/4 linguriță chili pudră, (0,6g, opțional)
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat, (0,6g)

Pico de gallo:

  • 1 buc roșie, (160-180g)
  • 1 buc mică ceapă roșie, (30-40g)
  • 1 buc ardei iute verde, (opțional)
  • 7-8 fire bogate pătrunjel verde
  • 1-2 lingurițe suc proaspăt de lime

Sos de iaurt

  • 150 ml iaurt grecesc
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1/2 linguriță usturoi granulat

Metodă

  • 1)

    Prima dată scoate puiuțul de la frigider și dacă nu-l ai filetat, taie fiecare bucată în ½ pe grosime. Ia bol în care să marinezi carnea și varsă înainte toate ingredientele de la marinadă, amestecă bine, apoi pune fileurile de pui astfel încât să se acopere fiecare bucată față/varsă cu marinada. Lasă deoparte la temperatura camerei.

  • 2)

    Curăță de coajă ceapa roșie și spal-o împreună cu roșia, pătrunjelul și ardeiul iute (dacă folosești). 

    • Taie ceapa cubulețe de cam 0.5 cm și pune-o într-un bol mediu.
    • Taie roșia rondele, apoi felii de 1 cm, iar feliile transformă-le în cuburi de 1 cm. Pune-le peste ceapă.
    • Toacă mărunt frunzele de pătrunjel și pune-le și pe ele în bol.
    • Iar ardeiul iute, după ce îi scoți cotorul și semințele (nervurile doar dacă nu vreo tacoul prea picant), îl poți tăia tot cubulețe mici, ca pe ceapă. Pune-l și pe el în bol. 

    Acum, peste legume stoarce 1 lingură de suc proaspăt de lime și presară sare cât cuprinzi între 3 degete. Amestecă bine și lasă deoparte.

     

  • 3)

    Ia o tigaie și așaz-o pe foc mediu. Când i s-a încins fundul, varsă în ea uleiul, iar când și uleiul s-a încins bine-bine, pune bucățile de pui, cu spațiu între ele. Când ți s-a rumenit pieptul, după vreo 3-5 minute (în funcție de cât de groase sunt fileurile), întoarce-l și mai lasă-l să se rumenească și pe verso (încă vreo 2-3 minute). Când e gata, scoate-l pe o farfurie și lasă-l la odihnă.

  • 4)

    Dar cât stă puiul la bronzat, varsă în iaurtul grecesc chimionul și usturoiul granulat, sare cât cuprinzi între 2 degete și amestecă bine-bine.

  • 5)

    Acum, că toate ți-s gata, ia o tortilla și fie o pui într-o tigaie pe mărimea ei, fie direct pe flacără/plită la temperatură mare și las-o doar câteva secunde, după care întoarce-o și mai las-o tot atât. O vrem doar puțin rumenă, nu tare, că se întărește și ea și nu o mai poți manevra. Repetă operațiunea cu a doua tortilla.

  • 6)

    Taie pieptul de pui felii și pune-le și pe fiecare tortilla, chiar pe mijloc și nu până-n fix marginile de sus-jos. Amestecă în pico de gallo și gustă să vezi dacă mai cere sare/lime și dacă totul e ok, pune-l peste carne (fără zeamă). Peste pune sosul de iaurt și apoi adu partea de tortilla dinspre tine în sus și rulează partea din dreapta spre stânga, puțin apăsat și cu grijă. Iar ca să-ți fie mai ușor să mănânci taco-ul, îi poți înfășura fundul în hârtie sau folie de aluminiu.

    Se mănâncă imediat și cu multe șervețele pe lângă. 😀

Valori nutriționale/porție

Calorii591
Grăsimi13g
Saturate2.7g
Monosaturate4.7g
Polisaturate3.6g
Carbohidrați48g
Zahăr13.4g
Fibre3.2g
Proteine69g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare