Guacamole cu rodie

Guacamolele ăsta e o variantă sănătoasă, fie că ține loc de antreu, fie că-i mic-dejun sau gustare. E din Mexic, dar dus până-n Orientul Mijlociu, că lumea e mare iar aromele circulă și se combină. Și pentru că e așa sănătos, îl puteți mânca liniștiți cu nachos de porumb. Asta dacă nu țineți la dietă, caz în care luați vreo 2 foi de tortilla și tăiați-le în triunghiuri. Rumeniți-le la tigaie sau cuptor. Recomandări: Avocado-ul ce-l folosiți la rețetă, e bine să fie copt. Iar cel care sigur e coapt, e ală ready-to-eat, adică are coaja maro și ondulată. Cu cele verzi, depinde de noroc, dar important e să fie neted și fără pete, iar la o plăpândă apăsare cu degetul, să fie ușor moale. Rodia coaptă, dar tânără, o alegeți tot după cum arată. Dacă are o culoare roșie, lucește frumos și nu prezintă pete sau lovituri, e bună de luat acasă. Ieșind din raion și intrând în bucătărie, să știți că eșalota o puteți înlocui cu ceapă verde, dar nu cu altfel de ceapă, ca să nu acopere restul aromelor. Iar dacă aveți o seară romantică, o puteți și scoate. La fel fulgii de chili care pișcă de limbă. 😛