Antreu
-
Ce să zic la salata asta, decât că e mega simplă și mega delicioasă!? În mod normal, nici nu m-aș fi gândit să o pun, crezând că toată lumea o face. Dar cum niște prieteni mi-au cerut rețeta și m-au sfătuit să pun mai multe astfel de salate pe blog, iacă-tă! 🙂 Cu ce o fac: roșii gustoase, ardei kapia bun, telemea de capră, de oaie, bivoliță sau vacă. Adică,…
-
Ce este tartarul? Pentru unii deliciu, pentru alții supliciu. :)) Dacă în Europa tartarul se face din carne de vită crudă, în Japonia se face din pește, de regulă ton. E o rețetă rapidă și fără foc, chiar dacă unii ar strâmba din năsuc la…
-
Când e sezonul estival, îmi place să-mi gătesc ceva simplu, rapid și rece. Cum e salata asta de cartofi cu ton la conservă, roșii uscate în ulei din borcan și niște verdeață. Cu o vinegretă răcoritoare făcută din suc de lămâie, ulei de măsline și…
-
Eu le-am zis ciufulite, că nu prea arată a chiftele, dar înțelegeți voi ce sunt. :)) Baza la ele este varza, iar eu am folosit roșie. Voi puteți pune și albă dacă vreți, vor ieși la fel de bune și gustul va fi aproape 100%…
-
Iată încă o salată pentru un bufet suedez cu preparate reci, făcute în avans ca să vă bucurați și voi de party. E bună și de luat la birou pe post de prânz, căci e foarte sățioasă. Eu am făcut-o dintr-un piept de pui recuperat…
-
O salată sănătoasă și sățioasă, care poate ține lejer loc de prânz sau cină. Cu orez, cartofi dulci, morcov, semințe de rodie și merișoare deshidratate. Și cu miez de dovleac și migdale. Toate astea învăluite într-o dressing bun tare, cu suc de portocală și mirodenii…
-
O salată de inspirație thailandeză, cu fidea și multe legume. Pentru cranț-cranț am adăugat și niște migdale, iar pentru aroma exotică am făcut un dressing de susan. Salata e foarte versatilă, așă că merge să scoateți sau adăugați legume în funcție de preferințe și ce…
-
Inventată de francezi încă din secolul al XVIII-lea, maioneza este cunoscută și mâncată în toată lumea. Acest sos rece, gros și cremos îl folosim la sandwichuri, salate, cartofi prăjiți, dar și ca bază pentru alte sosuri renumite. De exemplu, sosul tartar, remoulade sau ranch. Eu…
-
Dacă vreți ceva bun și consistent de întins pe pâine dimineața, încercați rețeta asta sănătoasă și gustoasă. Pasta am făcut-o din ton la conservă, avocado, ceapă roșie, măsline verzi, mărar, iaurt și lămâie. Rețeta e destul de versatilă, așa că puteți înlocui una-alta. De exemplu:…
-
Deși nu conține lactate și nici făină, supa asta este cremoasă și gustoasă ca versiunea vegetariană. Doar că e mai sănătoasă și cu mai puține calorii, grăsimi și carbohidrați. Ca să o pasați, aveți nevoie de un blender vertical, sau un blender cu cană. Ca…
-
Iată ceva simplu și sănătos! O salată cu avocado, feta și mix de verdețuri care se face în maxim 10 minute. E numai bună pentru un prânz fugar la lucru, dar și un starter sau o garnitură pentru alte mese. Recomandări:
-
În această salată folosim două ingrediente simple și de bază în bucătăria norvegiană: herringul și cartofii. Iar pentru că am luat de la Ikea un borcănaș cu hering marinat cu mărar, m-am hotărât să îl încorporez într-o salată rece cu cartofi fierți. Salata e numai…
-
Bună de mâncat cu tortilla prăjită, această pastă de avocado se face chiar înainte de servire, altfel se oxidează și nu mai are nici aceeași culoare, nici același gust. Pentru ea, folosiți avocado copt și roșii aromate. Ca orice antreu, savoarea vine din ingrediente. Cum…
-
O salată răcoritoare, de vară care se face foarte repede și este destul de consistentă cât să constituie un prânz sau o cină. Aveți nevoie doar de paste, mozzarella proaspătă, roșii cherry, câteva capere în oțet și pesto de busuioc. Pesto puteți folosi cumpărat sau,…