Termeni și condiții de utilizare

​Gastron.ro este un blog personal care abordează subiecte precum rețete culinare, articole de informare despre ingrediente, gătit, alimentație și nutriție. Blog-ul poate fi accesat gratuit de orice persoană.

Acceptarea acestor termeni

Accesul dvs. şi utilizarea blogului www.gastron.ro se supun acestor Termeni şi condiţii. Nu veţi folosi acest blog în scopuri ilegale sau interzise prin Termenii şi condiţiile care urmează. Prin utilizarea blogului www.gastron.ro acceptaţi termenii și condiţiile de utilizare din această pagină. Dacă nu acceptaţi, atunci trebuie să încetaţi imediat utilizarea lui.

Recomandări

Conţinutul acestui blog nu poate fi considerat ca recomandare şi nu trebuie considerat ca bază pentru luarea de decizii, scopul informațiilor furnizate fiind cu rol informativ.

Reguli de utilizare

Utilizatorii Gastron.ro pot lăsa comentarii sau pot trimite întrebări cu ajutorul formularului disponibil pe blog. Este total interzisă postarea mesajelor cu caracter obscent, pervers, jignitor, amenințător, calomnios, rasist, discriminatoriu, defăimător, invaziv pentru viață privată și care încalcă drepturi de proprietate intelectuală. De asemenea, este interzisă utilizarea blogului sau a conținutului acestuia într-o manieră care deranjează alți utilizatori, care încalcă drepturile acestora, care întrerupe funcționarea corespunzătoare a blogului sau a elementelor/părților acestuia sau afectează informația prezentată blog.

Fiecare utilizator este obligat să respecte următoarele reguli cu privire la comentariile lăsate:

 1. Să scrie la subiect și în cunoștință de cauză
 2. Să se asigure că informațiile furnizate sunt corecte, reale și neînșelătoare
 3. Să nu posteze conținut de natură să constituie fapte de concurență neloială
 4. Să nu posteze informații și/sau să nu folosească linkuri (URL-uri) către site-uri comerciale, cu caracter vădit publicitar
 5. Să nu utilizeze o adresă de e-mail falsă sau care nu îi aparține
 6. Să se identifice drept altă persoană sau să inducă în eroare
 7. Să respecte bunele maniere, drepturile altor părți, drepturile de autor, drepturile comerciale sau alte drepturi de proprietate, intimitate ale altor utilizatori, parteneri și/sau proprietari ai Gastron.ro
 8. Să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale sau orice alte informații care să conducă la dezvăluirea datelor personale
 9. Să nu folosească un limbaj vulgar, obscen, jignitor, defăimător, calomnios, amenințător, pornografic sau conținut care incită la ură, rasism, xenofobie.
 10. Să folosească formularul de comentarii numai în scopuri legale.

Gastron.ro își rezervă dreptul de a modifica sau de a nu afișa aceste mesaje, inclusiv de a le șterge definitiv și fără nicio notificare sau drept de apel. 

Modificări ale blogului și ale serviciilor

Gastron.ro îşi rezervă dreptul de a:

 • modifica sau şterge (temporar sau permanent) aceast blog sau oricare parte a acestuia fără a anunţa, iar dvs. acceptaţi faptul că Gastron.ro nu este responsabil pentru asemenea modificări sau ştergeri.
 • modifica, şterge sau întrerupe orice informație, serviciu sau promoţie (inclusiv dar fără a se limita la orice prevederi, părţi, licenţe, preţuri), fără a anunţa, iar dvs. acceptaţi faptul că Gastron.ro nu este responsabil pentru asemenea modificări sau ştergeri.
 • modifica această înţelegere în orice moment, iar continuarea utilizării blogului de către dvs. după aceste schimbări se va supune acceptării acestor modificări de către dvs.
Linkuri către terţi

Aplicația poate include linkuri către website-urile terţilor sau aplicații terțe, care sunt controlate şi conduse de alţii. Orice link spre un alt website nu este o recomandare a acelui website, iar dvs. luaţi la cunoştinţă acest fapt şi sunteţi conştienţi de faptul că nu ne asumăm responsabilitatea pentru conţinutul sau pentru disponibilitatea acestor website-uri.

Copyright

Toate rețetele, articolele și fotografiile de pe blog, în afara cazului în care precizăm altfel, ne aparțin ca și toate drepturile de autor. Este interzisă copierea, publicarea, licențierea sau reproducerea lor (în afară de măsura strict necesară pentru şi cu scopul legat de accesarea şi utilizarea gastron.ro). Dacă utilizați în alte site-uri/blog-uri fotografii sau paragrafe din articolele și/sau rețetele noastre, includeți un link către articolul și/sau rețeta de pe blog-ul nostru.

Pentru aceste scopuri “Drepturile asupra Proprietăţii Intelectuale” includ următoarele (oriunde şi oricând apar şi pentru întregul termen al acestora): orice drept, marcă înregistrată, nume înregistrat, nume de serviciu, design, drept asupra design-ului, copyright, drept asupra bazelor de date, drepturi morale, know how, secrete de muncă şi alte informaţii confidenţiale, drepturi de natura oricăror dintre aceste elemente în orice ţară, drepturi de natura competiţiei neloiale şi drepturi de a da în judecată pentru transmitere sau alte drepturi similare intelectuale şi comerciale (caz în care sunt sau nu înregistrate sau înregistrabile).

Securitatea datelor personale

Securitatea datelor personale este tratată în pagina Politica de confidențialitate, care este parte integrantă a Termenilor și condițiilor.

Limitarea răspunderii

Blogul Gastron.ro este gratuit şi este “disponibil” fără nicio reprezentare sau promovare făcută şi fără garanţie de niciun fel expresă sau implicită, incluzând dar fără a se limita la garanţiile de calitate satisfăcătoare, pentru un anumit scop, neîncălcare, compatibilitate, securitate şi acurateţe. Ne asigurăm în permanență că informațiile disponibile pe blog sunt corecte și fără erori. Ne cerem scuze pentru erorile și/sau omisiunile care pot apărea. 

De asemenea, Gastron.ro nu oferă nicio garanţie că funcţionarea blogului va fi fără întrerupere sau fără erori, că defectele vor fi corectate sau că blogul sau serverul care îl face disponibil sunt lipsite de viruşi sau orice ce poate fi dăunător sau distructiv.

Nu suntem răspunzători de orice datorie față de dumneavoastră pentru furnizarea informații, produse și servicii decât în măsura permisă de legislația aplicată.

Această înţelegere şi toate cele ce rezultă din ea sunt guvernate de şi formulate în acord cu legea din România ale cărei curţi au jurisdicţie exclusivă asupra tuturor disputelor ce rezultă din această înţelegere, iar dvs. sunteţi de acord că locul de punere în practică al acestei înţelegeri este România.

Înţelegerea completă

Aceşti termeni şi aceste condiţii împreună cu alte documente la care se face referinţă expres în înţelegere includ întreaga înţelegere dintre noi în legătură cu subiectul exprimat şi înlocuiesc orice înţelegeri, aranjamente, angajamente sau propuneri anterioare, scrise sau orale: între noi şi acele aspecte. Orice explicaţie orală sau informare orală dată de vreuna dintre cele două părţi nu poate altera interpretarea termenilor şi a condiţiilor. Prin acceptarea termenilor şi condiţiilor, nu v-aţi bazat pe o altă reprezentare decât cea stipulată în această înţelegere şi sunteţi de acord că nu veţi avea nicio cale de atac cu privire la orice falsă reprezentare ce nu a fost exprimată expres în această înţelegere. Violarea oricărei dintre aceste reguli atrage după sine răspunderea civilă sau penală. 

Ultima actualizare: 30 octombrie 2023

Administrator www.gastron.ro: Oana Pîslaru