Mediteranean

  • farfurie cu hummus labneh și roșii coapte cu verdețuri

    Rețeta asta se face foarte ușor și defapt tot ce se gătește termic sunt roșiile cherry, pe care noi le vom rumeni la cuptor. În rest, hummusul îl preparăm la blender cu năut de la conservă, ca să meargă treaba repede. Sigur, dacă unii dintre voi doresc să-și fiarbă singuri năutul, nu e nicio problemă. Rețeta o să vă placă cu siguranță, iar dacă aveți oaspeți și doriți să-i serviți…

    Vezi rețeta
  • sos de rosii cu capere si file de baby macrou

    Am primit în dar o frumuțete de macrou mic și colorat. Proaspăt și filetat. L-am sărat și apoi tamponat cu puțină făină, după care l-am prăjit. De ce l-am dat prin făină și nu l-am prăjit direct? Ca să rămână pielea intactă și să nu se prindă de fundul tigăii. Pentru peștișori am făcut și un sos special pentru vietățile din apă. Unul cu roșii uscate, capere, usturoi, eșalotă și…

    Vezi rețeta
  • Mancare de gnocchi cu sos de ardei copti

    O rețetă vegetariană, o struțo-cămilă în care bucătăria italiană s-a cuplat cu cea spaniolă. 🙂 Foarte gustoasă rețeta și simplă. De gnocchi poate știți, poate nu. Sunt un fel de paste, mici bucățele de aluat preparat din făină de grâu, ou, cartofi și sare. Acești gnocchi îi găsiți în supermaketuri la refrigerate, lângă alte paste proaspete. Dacă vă plac, puteți încerca și rețeta Gnocchi cremoși cu salvie crocantă sau Gnocchi…

    Vezi rețeta
  • Salata cu avocado, feta si verdeturi

    Iată ceva simplu și sănătos! O salată cu avocado, feta și mix de verdețuri care se face în maxim 10 minute. E numai bună pentru un prânz fugar la lucru, dar și un starter sau o garnitură pentru alte mese. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Acest preparat vegan oferă un răsfăț culinar extraordinar. 🥰 Dulceața cartofilor împreună cu năutul tăvălit prin condimente calde, complexitatea sosului de susan care-i ușor amărui și salata acrișoară și proaspătă, dau un balans minunat de gustos. Recomandări: Notă: Rețeta aceasta am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • Caserola vinete parmigiana

    Vinete în sos aromat de roșii, cu brânză toropită de căldura cuptorului – ce poate fi mai bun!? Deși nu conține carne, e o mâncare consistentă care poate fi servită ca fel principal. Recomandări: Notă: Această rețetă am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • O salată răcoritoare, de vară care se face foarte repede și este destul de consistentă cât să constituie un prânz sau o cină. Aveți nevoie doar de paste, mozzarella proaspătă, roșii cherry, câteva capere în oțet și pesto de busuioc. Pesto puteți folosi cumpărat sau, mult mai bun și sănătos, făcut în casă. Cum se face, vedeți rețeta de pesto. Legat de paste, eu am folosit farfalle, dar orice tip…

    Vezi rețeta
  • Lasagna fara carne

    Această rețetă simplă este pentru toți iubitorii de lasagna. Cu zucchini, sos de roșii, ardei, multă brânză și busuioc, este cina perfectă pentru sezonul însorit. E consistentă, dar lejeră cu arome de Italia la malul mării. Așa că, dacă vă e poftă de o lasagna, dar nu aveți chef să aprindeți cuptorul, puteți face această variantă vegetariană la tigaie, în doar 35 de minute. Gustul e la fel de savuros…

    Vezi rețeta
  • penne alla norma

    Cunoscută și ca „pasta con le melanzane”, această mâncare siciliană de paste cu vinete este foooarte gustoasă! Vă recomand să o faceți vara, când vinetele sunt încă adolescente și dulci. Sigur o să vă placă! Eu am modificat rețeta puțin și așa a ajuns să fie fără brânză ricotta, cum se face din moși strămoși. Pentru că fulgii de drojdie inactivă sunt un înlocuitor bun pentru parmezan, i-am presărat deasupra,…

    Vezi rețeta
  • Mie îmi plac tocănițele, mai ales când e vremea e friguroasă și mohorâtă. Și pe lângă că e comfort food, îmi place că te poți juca la preparare, punând ce-ți trece prin cap. O poți adapta și pe parcurs, așa încât nu prea o dai greș cu aceste tocănițe. Acum, pentru că am avut și pulpă, și ceafă de porc proaspete, am făcut această mâncare cu ardei gras rămas prin…

    Vezi rețeta
  • Orez cu dovlecei

    Acest orez cu zucchini este o garnitură perfectă de vară, având un gust cald și răcoritor. Se prepară simplu și merge bine lângă pește, friptură de orice fel ori ficăței.  Vă recomand să îl faceți cu supă de pui, cum îi dă un gust mai bun decât supa de legume. Zucchini poate fi înlocuit cu dovlecel, numai să fie unul tânăr cu mijlocul crocant și nu spongios. Asta pentru că…

    Vezi rețeta
  • salata Tabbouleh

    Tabbouleh este o salată levantină foarte răcoritoare și aromată. Se face cu muuult pătrunjel verde, câteva frunze de mentă, castravete, roșie, ceapă și bulgur. Se mai pot pune semințe de rodie, nu doar pentru gust, dar și pentru aspect. Iar în unele variante nu se pune roșie. Salata asta cu gust de proaspăt, acrită ușor cu suc de lămâie, se mănâncă de regulă, alături de hummus și falafel. Noi o…

    Vezi rețeta