Italian

  • Paste cu zucchini si rosii uscate

    Când ai poftă de niște paste bune și sănătoase, fă această rețetă bogată în vitamine și minerale. Eu ador și dovleceii și roșiile uscate, care sunt mai nutritive decât cele proaspete. Gândiți-vă că 100 g de roșii uscate conțin 169% din doza zilnică de vitamina C, 20% magneziu, 15% fier și tot 15% B6. În plus, conțin mult umami. Iar în 100 g de zucchini se află 40% din doza…

    Vezi rețeta
  • Reteta paste cu broccoli

    Dacă sunteți fani broccoli, sigur vă va plăcea această combinație de paste și buchețele de broccoli, cu sos cremos și aromat. Ingredientele sunt simple, instrucțiunile ușor de urmat, așa că nu are cum să vă iasă și vouă la fel de bună și rafinată. 😉 Recomandări: Notă: Rețeta aceasta am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • Reteta ciuperci in sos cremos

    Se zice că renumitul preparat denumit „Pui toscan” s-a născut în restaurantul unei familii italiene din America. Și cum sosul a fost vedeta, nu neapărat puiul, i s-a dus vestea și s-au născut multe variații și combinații. La bază, acest sos toscan se face cu spanac baby, smântână, parmezan, roșii uscate și condimente italienești. Cam așa îl facem și noi acum, doar că scăldăm ciuperci în el, în loc de…

    Vezi rețeta
  • Caserola vinete parmigiana

    Vinete în sos aromat de roșii, cu brânză toropită de căldura cuptorului – ce poate fi mai bun!? Deși nu conține carne, e o mâncare consistentă care poate fi servită ca fel principal. Recomandări: Notă: Această rețetă am publicat-o și în cartea Cele mai bune rețete Homefresh, vol. 2. Credit foto: Ovidiu Bejan

    Vezi rețeta
  • O salată răcoritoare, de vară care se face foarte repede și este destul de consistentă cât să constituie un prânz sau o cină. Aveți nevoie doar de paste, mozzarella proaspătă, roșii cherry, câteva capere în oțet și pesto de busuioc. Pesto puteți folosi cumpărat sau, mult mai bun și sănătos, făcut în casă. Cum se face, vedeți rețeta de pesto. Legat de paste, eu am folosit farfalle, dar orice tip…

    Vezi rețeta
  • Lasagna fara carne

    Această rețetă simplă este pentru toți iubitorii de lasagna. Cu zucchini, sos de roșii, ardei, multă brânză și busuioc, este cina perfectă pentru sezonul însorit. E consistentă, dar lejeră cu arome de Italia la malul mării. Așa că, dacă vă e poftă de o lasagna, dar nu aveți chef să aprindeți cuptorul, puteți face această variantă vegetariană la tigaie, în doar 35 de minute. Gustul e la fel de savuros…

    Vezi rețeta
  • penne alla norma

    Cunoscută și ca „pasta con le melanzane”, această mâncare siciliană de paste cu vinete este foooarte gustoasă! Vă recomand să o faceți vara, când vinetele sunt încă adolescente și dulci. Sigur o să vă placă! Eu am modificat rețeta puțin și așa a ajuns să fie fără brânză ricotta, cum se face din moși strămoși. Pentru că fulgii de drojdie inactivă sunt un înlocuitor bun pentru parmezan, i-am presărat deasupra,…

    Vezi rețeta
  • Gnocchi pufoși de cartofi în sos cremos cu smântână, brânză brie și parmezan și cu frunze crocante de salvie. E o mâncare savuroasă, care se prepară simplu și rapid. Îmi plac mult gnocchi, dar îmi plac cei proaspeți, nu uscați și îi prefer pe cei din comerț (dar nici dintr-ăia de oricare). Asta pentru că am mâncat făcuți în casă sau în bucătăriile restaurantelor, dar niciodată nu i-am nimerit făcuți…

    Vezi rețeta