Indian

  • bol cu mancare - korma de pui

    Chicken Korma (pui cu iaurt în stil bengalez)

    Oana

    Korma de pui este un fel de mâncare tradițional Mughlai, foarte apreciat în Bangladesh. Pe bază de pui, lactate și câteva mirodenii blânde, rețeta se poate face în 2 variante: una cu lapte și una cu iaurt. Cea cu lapte cred că e cea tradițională, dar eu vă prezint preferata mea: cea cu iaurt și lapte. Este o mâncare cu gust unic, e ușoară, blândă și exotică. Trebuie încercată pentru…

    Vezi rețeta
  • detaliu curry de cartofi in farfurie

    Curry jamaican de cartofi și mazăre

    Oana

    O rețetă vegană pe cât de simplă, pe atât de aromată. Acest curry jamaican este puțin diferit de cel indian, căci se folosesc alte condimente. Laptele de cocos în schimb, este nelipsit și în el vom pune cartofi, morcov, mazăre, o roșie, ceapă. Și, desigur, usturoi și ghimbir care vor da acel zvâc tocăniței noastre, balansând dulceața legumelor.

    Vezi rețeta
  • Pui Tikka Masala (pui în stil indian)

    Oana

    Cu mai multe condimente decât ingrediente de bază, puiul Tikka Masala e o mâncare indiană cremoasă, aromată, bogată. Mie îmi place la nebunie sosul, așa că rețeta asta are sos din plin. Tikka înseamnă bucăți, iar masala este un amestec de condimente măcinate folosite în bucătăria indiană. De aici și numele acestui preparat popular în întreaga lume. Fiind atât de cremoas, puiul Tikka Masala se mănâncă cu orez sau lipie.…

    Vezi rețeta
  • Varza gujarati cu cartofi si iaurt

    Varză Gujarati cu cartofi și iaurt

    Oana

    Varza Gujarati este un preparat indian renumit, cu un gust dulce-acrișor, picant și aromat. Pentru cine nu e obișnuit cu preparatele indiene, rețeta asta s-ar putea să i se pară nițel ciudată. Asta pentru că în bucătăria indiană se folosesc multe condimente puternic aromate. Această mâncare caldă, se face cu varză, lapte de cocos și mirodenii specifice. Uneori și cu cartofi, alte ori cu mazăre sau diverse legume. Se servește…

    Vezi rețeta
  • Mâncare indiană de fasole roșie

    Oana

    De obicei îmi gătesc Chana Masala, care este o mâncare de năut (chana) cu un mix de condimente masala. Acest mix se folosește cam la orice curry. De data asta, conform poftelor avute și respectate :D, am înlocuit năutul cu fasolea, am potrivit puțin diferit condimentele și am adăugat lapte de cocos. A ieșit această mâncare foarte bună și aromată, pe care te invit și pe tine să o faci.…

    Vezi rețeta
  • Curry de mazăre

    Oana

    Îmi place foarte mult mazărea și o gătesc în multe feluri, iar rețeta asta este una dintre preferatele mele, pentru că pune atât de bine mazărea în valoare. Gustul ei dulce combinat cu cel acrișor-picant-răcoritor al ghimbirului, cu aromele exoticei Indii, cu prospețimea pătrunjelului și cremozitatea laptelui de cocos, fac din acest curry o adevărată răsfățare culinară.

    Vezi rețeta