European

  • Mâncare de pui cu dovlecel și ciuperci, în tigaie

    Pui cu dovlecel și ciuperci, la tigaie

    Oana

    Într-o zi în care m-am simțit cam leșinată așa…, m-am pus să fac această mâncare: consistentă, plină de proteine, vitamine și minerale. Cu pui tăiat fâșii, cu dovlecel, ciuperci, spanac și smântână. Iar pentru că atunci când vreau sosul alb mai gros, adaug un pic de brânză, am pus și acum. De data asta cheddar ras, dar ar fi mers la fel de bine și o gouda sau o grana.…

    Vezi rețeta
  • Salată de cartofi cu ton (fără maioneză)

    Oana

    Când e sezonul estival, îmi place să-mi gătesc ceva simplu, rapid și rece. Cum e salata asta de cartofi cu ton la conservă, roșii uscate în ulei din borcan și niște verdeață. Cu o vinegretă răcoritoare făcută din suc de lămâie, ulei de măsline și muștar. Salata de cartofi cu ton o fac, de regulă, cu o zi sau jumate de zi înainte de a o mânca. Asta pentru că…

    Vezi rețeta
  • tigaie cu 3 cotlete de porc in sos de cidru si crengute de rozmarin

    Cotlet de porc cu sos de cidru și muștar

    Oana

    Ceva bun pentru o cină rapidă? Atunci aveți nevoie de cotlete de porc, cidru de mere, niște muștar cu boabe și smântână pentru gătit. Eu am făcut și câte o porție de cartofi natur pe lângă, dar și o salată asortată ar merge cu acestă rețetă. Înainte de a începe rețeta, vă recomand să scoteți cotletele din frigider, să le condimentați față-verso cu sare și piper. Acoperiți-le și lăsați-le până…

    Vezi rețeta
  • farfurie cu spatzle gătite cu spanac, ciuperci, rosii uscate si parmezan

    Spätzle cu spanac și ciuperci

    Oana

    Dacă nu ați încercat aceste paste nemțești numite spätzle, e timpul să o faceți, căci sunt foarte gustoase. Eu le-am descoperit la Lidl acum mulți ani. Sunt făcute de Combino, costă vreo 6-7 lei punga de 500 g. Am mâncat și făcute în casă, făcute în bucătăriile restaurantelor, dar alea mi s-au părut prea făinoase, prea groase. Astea în schimb, mi se par perfecte. De data aceasta le-am făcut cu…

    Vezi rețeta
  • farfurie cu orez si urzici asezata pe masa

    Pilaf de orez cu urzici (de post)

    Oana

    Știu multă lume care nu a gustat niciodată urzici, deși eu nu concep primăvara fără ele. Așa sunt obișnuită din copilărie, ca în postul Paștelui să gătim și urzici, pe lângă alte verzituri de sezon. Urzicile sunt mai greu de cules, dar de mâncat alunecă pe gât ușor și fără urzicături :)). Sunt și nutritive pentru că sunt bogate în vitamina C, A, K, minerale și luteină. Deci plăntuța asta…

    Vezi rețeta
  • Paste cu sos cremos de spanac și brânză

    Oana

    Recunosc, dintre sosuri verzi ce merg la paste, le prefer pe cele cu busuioc și leurdă. Sunt mai aromate decât spanacul și urzicile. Dar, cum e bine să mâncăm cât mai divers, când e sezon, îmi fac și paste cu spanac. Bogat în vitamina K, A și în fier (dar nu chiar așa mult cum credea Popeye), spanacul este o plantă sănătoasă pe care e păcat să o lăsăm deoparte…

    Vezi rețeta
  • bol de salata verde

    Salată verde cu castraveți și sos de smântână

    Oana

    Aceasta este o salată de primăvară, crocantă, răcoritoare și cu un sos catifelat de smântână. O puteți servi ca antreu sau garnitură la un fel principal mai greu, cum ar fi o friptură, un grătar. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • farfalle cu pesto de leurda, rosii si parmezan ras

    Paste cu pesto de leurdă și roșii cherry

    Oana

    Leurda, usturoiul sălbatic sau usturoiul ursului este o plantă sălbatică de primăvară care în ultimii ani a creat un „boom” culinar. Proprietățile ei aromatice și medicinale au readus-o în atenție și în diverse preparate. Salate, supe, unturi aromate, sosuri sau plăcinte. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • farfurie cu ciuperci si cartofi la cuptor

    Caserolă cu ciuperci și cartofi

    Oana

    Încă o rețetă cu ciuperci, căci mie tare mult îmi plac. 🙂 De data asta, le-am combinat cu rondele subțiri de cartofi, puțină ceapă și, desigur, usturoi. Am pus smântână grasă pentru gătit și câteva felii de brânză camembert. Per total, rețeta durează puțin mai mult decât v-am obișnuit eu, dar ținând cont că cel mai mult stă la cuptor, am zis că merită să v-o dau și vouă. Recomandări:

    Vezi rețeta
  • sos de rosii cu capere si file de baby macrou

    Baby macrou cu sos de roșii uscate și capere

    Oana

    Am primit în dar o frumuțete de macrou mic și colorat. Proaspăt și filetat. L-am sărat și apoi tamponat cu puțină făină, după care l-am prăjit. De ce l-am dat prin făină și nu l-am prăjit direct? Ca să rămână pielea intactă și să nu se prindă de fundul tigăii. Pentru peștișori am făcut și un sos special pentru vietățile din apă. Unul cu roșii uscate, capere, usturoi, eșalotă și…

    Vezi rețeta
  • piept de pui cu sos de miere și garnitură de couscous

    Piept de pui cu miere, usturoi și chili

    Oana

    O rețetă rapidă de prânz sau cină cu piept de pui fraged și un sos de miere, cu mult usturoi și puțin chili. Sau atât cât vă place vouă de picant. Desigur, am folosit un piept de pui de calitate, dezosat și fără piele și l-am lăsat așa, mare și gros ca să iasă cât mai fraged. Usturoi am pus tot unul bun și tânăr, foarte important – neîncolțit! Cel…

    Vezi rețeta
  • reteta ceafa de porc cu ardei

    Ceafă de porc la tigaie, cu ardei și ceapă

    Oana

    Să mai gătim ceafa de porc și altfel decât tradiționala friptură cu cartofi pai! Iar rețeta asta e tare bună și culmea e că a mers bine cu sos tzatziki și lipie prăjită. Adică am făcut un fel de stir fry asiatic, un sos grecesc și am mâncat cu lipie libaneză. :))) Fusion, baby! Ceafa de porc e bine să o luați file, ca să nu vă chinuiți voi prea…

    Vezi rețeta
  • Mancare de gnocchi cu sos de ardei copti

    Gnocchi de cartofi cu sos romesco

    Oana

    O rețetă vegetariană, o struțo-cămilă în care bucătăria italiană s-a cuplat cu cea spaniolă. 🙂 Foarte gustoasă rețeta și simplă. De gnocchi poate știți, poate nu. Sunt un fel de paste, mici bucățele de aluat preparat din făină de grâu, ou, cartofi și sare. Acești gnocchi îi găsiți în supermaketuri la refrigerate, lângă alte paste proaspete. Dacă vă plac, puteți încerca și rețeta Gnocchi cremoși cu salvie crocantă sau Gnocchi…

    Vezi rețeta
  • Cotlet de porc cu mere și ceapă

    Oana

    Cotlet de porc gătit la tigaie cu mere, ceapă, muștar și ierburi. O rețetă rapidă și simplă care dă o dulceață aparte cărnii de porc. Este o mâncare ce se gătește, în special toamna și la începutul iernii, când merele sunt proaspete și aromate. Tot pentru aromă, vă recomand să folosiți mere roșii. Eu am pus soiul Granny Smith.

    Vezi rețeta
  • Ciufulite cu varză roșie (chiftele)

    Oana

    Eu le-am zis ciufulite, că nu prea arată a chiftele, dar înțelegeți voi ce sunt. :)) Baza la ele este varza, iar eu am folosit roșie. Voi puteți pune și albă dacă vreți, vor ieși la fel de bune și gustul va fi aproape 100% la fel. Pe lângă varză, am mai pus morcov, cartof, ceapă, usturoi și mărar verde. Le-am dat ouă, puțină făină și câteva condimente. Asta a…

    Vezi rețeta
  • Paste cu somon afumat și sparanghel

    Oana

    O rețetă elegantă, sănătoasă și rapidă, pe care o puteți face oricând vreți ceva mai deosebit, cu efort minim. Sparanghelul e foarte bun în perioada lui, adică din aprilie la final de iunie. Din punct de vedere calitativ, dar și economic, vă recomand să-l consumați când e în sezon. Și pentru că are un preț piperat, e bine să știți să-l alegeți pe cel proaspăt. Anume, cel cu tulpinile ferme,…

    Vezi rețeta
1 2 3 7