Asiatic

  • Bol gri plin cu Tăiței și legume în stil Teriyaki

    Tăiței cu legume în stil Teriyaki

    Oana

    Rețeta asta am făcut-o acum mulți ani și de atunci a fost gătită și regătită de sute de persoane. Pot să zic că e una din topul rețetelor vegane de la Homefresh. Aș vrea să menționez că la prima facere a rețetei, sosul Teriyaki nu se găsea în comerț ca să iau să pun cu sticla. Așa că, l-am făcut din amintirile gustative. Cu același sos fac și acum rețeta,…

    Vezi rețeta
  • Conopidă cu ardei și caju stir fry

    Oana

    O rețetă vegană, rapidă și gustoasă, în stil asiatic. Cu buchete de conopidă, ardei grași colorați, morcov, ceapă verde și caju crocant. Toate trase la tigaie pe foc iute și învăluite apoi într-un sos plin de umami. Pentru garnitură, cel mai bine mi se pare că merge un orez fiert simplu, dar dacă evitați orezul, puteți fierbe niște tăiței. Ca la orice stir fry, să vă asigurați că prima dată…

    Vezi rețeta
  • farfurie cu orez si tofu in sos

    Tofu cu apio, piper și orez sălbatic

    Oana

    O rețetă vegană de inspirație asiatică care se face foarte simplu și rapid la tigaie. Pentru ea, aveți nevoie de o bucată de tofu ferm, câteva tije de apio, usturoi, ghimbir și ceapă verde. În rest, vom mai folosi sosuri și condimente. Rețeta merge foarte bine cu orez, iar eu am ales un mix de sălbatic cu basmati. Recomandări: Această rețetă a fost publicată și în cartea Cele mai bune…

    Vezi rețeta
  • reteta ceafa de porc cu ardei

    Ceafă de porc la tigaie, cu ardei și ceapă

    Oana

    Să mai gătim ceafa de porc și altfel decât tradiționala friptură cu cartofi pai! Iar rețeta asta e tare bună și culmea e că a mers bine cu sos tzatziki și lipie prăjită. Adică am făcut un fel de stir fry asiatic, un sos grecesc și am mâncat cu lipie libaneză. :))) Fusion, baby! Ceafa de porc e bine să o luați file, ca să nu vă chinuiți voi prea…

    Vezi rețeta
  • Vită Sichuan

    Oana

    Vita Sichuan sau Szechuan este o mâncare picantă cu carne de vită, legume și sos. Denumirea vine de la regiunea chinezească și, în traducere, Sichuan înseamnă 4 râuri. Bucătăria de acolo e una bazată pe mâncăruri foarte picante. Iuțeala e dată, de regulă, de usturoi, ghimbir, ardei iute și piperul Sichuan. Acest tip de piper nu este mai picant decât piperul negru, dar fiind folosit mai mereu cu ardei iute…

    Vezi rețeta
  • Salata cu taitei si legume

    Salată thai cu tăiței și legume

    Oana

    O salată de inspirație thailandeză, cu fidea și multe legume. Pentru cranț-cranț am adăugat și niște migdale, iar pentru aroma exotică am făcut un dressing de susan. Salata e foarte versatilă, așă că merge să scoateți sau adăugați legume în funcție de preferințe și ce aveți prin casă. Eu, de regulă, o fac din resturi rămase de la alte preparate. Dacă vă știți cu alergii alimentare, atenție că salata conține…

    Vezi rețeta
  • taitei chinezesti cu legume

    Tăiței chow mein cu legume și arahide

    Oana

    O rețetă vegană făcută la wok, cu tăiței, zucchini, ardei, morcovi, ceapă și arahide. Și, bineînțeles, un sos dulceag-sărat-acrișor-ușor picant. Ca la fiecare mâncare stir fry, prima dată vom pregăti ingredientele, căci odată ce aprindem focul, totul trebuie să meargă super rapid. Dacă nu ați citit încă articolul meu Cum să faci un stir fry, citiți-l și veți găti cu ochii mici, dar veți mânca cu ei mari. 😂 Recomandări:

    Vezi rețeta
  • Salata rece cu vinete lunguiete, ceapa verde si usturoi

    Salată de vinete japoneze

    Oana

    Vinetelor japoneze li se mai zice și chinezești, asiatice sau lunguiețe. Le-am descoperit acum foarte mulți ani, în călătoriile mele îndepărtate și mi-au plăcut mult. Sunt frumoase, nu prea au sâmburi și sunt ceva mai dulci ca ale noastre. Le-am mâncat în multe feluri, inclusiv o salată fresh de la care am și pornit rețeta asta. Doar că am ieșit de pe continentul galben și am ajuns cu ea în…

    Vezi rețeta
  • Porc caramelizat în stil vietnamez

    Oana

    Carne fragedă de porc în sos dulce-acrișor și lipicios. Despre asta e rețeta asta și merge bine lângă orez fiert simplu. Se prepară cu o carne mai grasă, fără os – fleică sau pulpă. Neapărat, cu 20-30 de minute înainte de a găti, scoateți carnea din frigider ca să ajungă la temperatura camerei. Dacă o punem rece în tigaia încinsă, va răci grăsimea și nu se va carameliza. Sosul, în…

    Vezi rețeta
  • salata asiatica de alge cu morcov

    Salată de alge cu morcov

    Oana

    Algele sunt considerate a fi reginele tuturor alimentelor, iar algele kelp reginele tuturor algelor. Asta pentru că sunt foarte nutritive, pline de antioxidanți, enzime și de umami. De altfel, din acest tip de alge se face și dashi, cea mai importantă componentă în supele miso. Alge kelp am folosit și eu pentru a face această salată pe care îmi place să o mănânc fie ca atare, fie lângă un stir…

    Vezi rețeta
  • Bok choy în stil asiatic

    Oana

    Bok choy este cea mai populară salată chinezească. Îi mai zice și pak choi sau pok choi și are un gust dulce-amărui cu o textură crocantă. În stilul ăsta pe care vi-l propun și eu se gătește cel mai des. Dar se poate mânca și crud și chiar merge bine în salate sau sandwich-uri. Atunci când cumpărați bok choy, să vă orientați către cel baby, cu frunze de un verde…

    Vezi rețeta
  • Pastai de soia fierte si sotate

    Edamame în două feluri

    Oana

    Ai încercat vreodată edamame? Au o aromă dulceagă, proaspătă și plină de umami. Edamame este de fapt denumirea japoneză a păstăii de soia și în Asia de Est se consumă cel mai mult ca snack/antreu. Se gătesc foarte ușor și se mănâncă la fel de repede la o bere cu prietenii. Boabele se mai pot folosi și în salate, în preparate stir fry, în tocănițe, la piureuri. Păstăile astea tinere…

    Vezi rețeta
  • Aripioare de pui in stil thailandez, cu arahide

    Aripioare de pui în stil thai

    Oana

    Pentru că am văzut în magazin lemongrass proaspăt, mi-am amintit de aripioarele ce le-am mâncat în Asia. Am încercat să reproduc rețeta și zic eu că mi-a ieșit același gust. 🙂 Sunt dulci, acrișoare, ușor sărate. Yummy! Pentru cei dintre voi care nu ați mai gustat lemongrass, să știți că are o aromă foarte proaspătă care aduce destul de mult cu cea de lime și puțin cu cea de usturoi.…

    Vezi rețeta
  • Peste in fulgi (chips) de cocos si salsa de mango

    Pește în chipsuri de cocos

    Oana

    Inițial am vrut să fac peștele în crustă de migdale, dar am constatat cu stupoare că am rămas fără migdale. Și în locul lor, iaca niște chipsuri de cocos mi-au făcut cu ochiul. 😉 Am zis că rău n-are ce să fie și n-a fost deloc rău, a ieșit absolut minunat de bun. Carnea de pește fină, cu gust de mare și crănțăneala cu aromă de cocos – o bucurie…

    Vezi rețeta
  • Vinete cu ardei stir fry

    Oana

    O rețetă de sezon simplă, sănătoasă și mai ales gustoasă. Am făcut-o cu vinete, ardei, ceapă și usturoi. Bineînțeles și ca tot asiaticul, am preparat și un sos aromat care să se potrivească bine cu legumele.  Ca și recomandări ar fi să folosești vinete tinere și mici, pentru că sunt mai dulci ca cele în etate. Dar dacă nu ai de unde lua vinete mici, nu-i prea grav, pentru că…

    Vezi rețeta
  • Pulpe de pui dezosate cu sos asiatic, la tigaie

    Pulpe de pui în stil asiatic

    Oana

    Pulpe de pui dezosate fragede și suculente, scăldate într-un sos dulceag-acrișor-sărat. De fapt, sosul ăsta e un fusion între bucătăria asiatică și cea europeană, dar gustul preponderent ce se simte la final, te trimite mai degrabă spre Asia, decât spre Europa.  Rețeta se prepară la tigaie în doar 25 de minute și se mănâncă cu garnitură de orez. Sosul fiind destul de sărat (de la muștar și sosul de soia),…

    Vezi rețeta
1 2