American

  • Tocăniță caraibiană de fasole

    Oana

    Toată lumea mănâncă tocănițe, inclusiv locuitorii și pirații de la Marea Caraibilor. Le place și lor fasolea, cum îmi place și mie, doar că ei o fac diferit, cu ingrediente locale. Laptele de cocos e unul dintre ele și ați fi surprinși ce bine merge cu fasolea. Rețeta e vegană, fără ciolan de porc afumat. 😁 Dar e fresh, ușoară și în același timp consistentă. Acum, dacă tot ne dăm…

    Vezi rețeta
  • Cobbler de mere

    Oana

    Mmm, ce aromă de sărbătoare are acest cobbler de mere! Mai că-ți vine să-i lași și lui Moș Crăciun o porție pe masă. Aluat puțin și fin, mere multe în sos de portocale cu scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir. Rețeta am primit-o de la prietena mea, Dana, care o are de la Betul – aici Instagramul ei, bun de urmărit, că are rețete foarte faine: turkuazkitchen. Când am vizitat-o (pe…

    Vezi rețeta
  • Porumb cremos cu branza si smantana

    Porumb cu brânză la cuptor

    Oana

    Dacă tot a fost Ziua Recunoștinței, eu sunt recunoscătoare pentru rețeta asta a americanilor. De regulă, ei o gătesc pentru această zi specială și o servesc pe post de încă o garnitură pe masa îmbelșugată. E foarte simplă, se face la cuptor și rezultă o mâncare la caserolă gustoasă și cremoasă. Numai bună pentru vremuri friguroase. Mie îmi place să o servesc și ca fel principal pentru prânzuri vegetariene. Caz…

    Vezi rețeta
  • Reteta briose de iarna cu nuci si condimente

    Brioșe cu nuci

    Oana

    Pentru sezonul de iarnă, am făcut aceste brioșe cu nuci, portocale și condimente calde. O rețetă simplă, cu puține ingrediente și care are gust de Crăciun. Asta pentru că le-am aromat cu pumpkin pie spice (condimente pentru plăcintă cu dovleac), pe care l-am făcut eu. Vi-l puteți prepara și voi într-un borcănaș să-l aveți pe timp de iarnă. Îl puteți folosi la diverse deserturi, băuturi calde pe bază de lapte…

    Vezi rețeta
  • Reteta taco cu cotlet de porc

    Taco cu carne de porc și varză

    Oana

    Taco-ul ăsta e unul dintre preferatele mele. Dacă s-ar comercializa, ar fi ideal. Nu mi-ar mai trebui prea des shawarma sau gyros. :)) Cu ce e de e așa bun? Păi cu un cotlet bun de porc condimentat fain. Apoi vine brânza gouda, o salată de varză cu pătrunjel și un sos brici, ardei iute, ceapă roșie, ridichi.

    Vezi rețeta
  • Reteta de pasta cu ton si avocado

    Pastă de ton cu avocado

    Oana

    Dacă vreți ceva bun și consistent de întins pe pâine dimineața, încercați rețeta asta sănătoasă și gustoasă. Pasta am făcut-o din ton la conservă, avocado, ceapă roșie, măsline verzi, mărar, iaurt și lămâie. Rețeta e destul de versatilă, așa că puteți înlocui una-alta. De exemplu, ceapa roșie cu ceapă verde sau eșalotă, mărarul cu pătrunjel, lămâia cu lime, măslinele verzi cu kalamata. Sau chiar cu capere în oțet. În rest,…

    Vezi rețeta
  • Mac & Cheese rapide, fără coacere

    Mac & Cheese rapide, fără coacere

    Oana

    Ce este Mac & Cheese? O rețetă de macaroane cu brânză. Dar atenție, nu sunt macaroanele cu brânză sărată și zahăr cu care mulți dintre noi am copilărit. Alt gust, altă distracție. 🙂 În SUA și în Canada le zice Mac & Cheese, în UK și Europa, în general, Macaroni cheese. În mod tradițional, este un preparat care se face în caserolă la cuptor, dar la fel de bine se…

    Vezi rețeta
  • porumb dulce cu unt

    Porumb dulce cu unt și mirodenii

    Oana

    Porumbul dulce, în lapte, la noi se mănâncă doar fiert și copt. Dar mie îmi place mult și tras la tigaie cu unt sau făcut la cuptor. În așa fel îl folosesc în diverse preparate mai complexe sau pe post de garnitură. Dacă nu mai știi ce garnituri să faci, porumbul este o variantă bună și rapidă. O să vezi imediat cât de simplu se prepară rețeta asta, cu care…

    Vezi rețeta
  • Ulei aromatizat de patrunjel

    Chimichurri verde – sos pentru grătare

    Oana

    Sosul chimichurri este ideal pe pește, pasăre, porc sau vită la grătar ori tigaie. Prospețimea se armonizează perfect cu carnea astfel gătită. Dar merge foarte bine și pe conopidă, dovlecei sau rădăcinoase la grill. Chimichurri vine tocmai de peste ocean, din Argentina și Uruguai. De fapt, e mai degrabă un ulei puternic aromatizat cu pătrunjel verde, acesta fiind și ingredientul principal. Așa se face că, deși există multe variațiuni ale…

    Vezi rețeta
  • Salată de cartofi dulci cu orez negru

    Oana

    Asta e una dintre salatele mele preferate și o gătesc destul de des în anotimpul rece. Are un gust dulce-acrișor, texturi diferite, e sățioasă și sănătoasă. Dacă nu ați mai gătit cu orez negru, o să vedeți că e foooarte bun. 😉 Orezului negru i se mai zice „orezul interzis” sau „orezul împăratului”. Asta pentru că în China antică doar bogații și-l permiteau. Și în zilele noastre e mai scump…

    Vezi rețeta
  • Prăjitură cu căpșuni și ciocolată

    Oana

    Un desert simplu și delicios cu căpșuni proaspete, cremă de brânză și ciocolată albă. Blatul l-am făcut din biscuiți digestivi, nuci, unt și ouă, dat 15-20 de minute la cuptor. Și pentru că mie îmi plac deserturile dulci-acrișoare, la final am presărat și câteva afine. Voi puneți sau nu, după cum preferați. Ce este important însă, e să folosiți căpșuni coapte și parfumate. Asta pentru că nu le gătim, ci…

    Vezi rețeta
  • Sos de afine pentru carne

    Sos de afine pentru carne

    Oana

    Din câteva afine am făcut un sos fin, rafinat, dulce și acrișor în același timp. E mega bun, se face simplu, rapid și merge de minune cu o friptură de rață, vită, porc sau vânat. Dacă vreți să-l faceți în avans, păstrați separat afinele întregi pentru decor, iar sosul puneți-l într-un vas închis. Ținut la frigider, rezistă cam 2-3 săptămâni. Și tot pentru aceste cărnuri dulci, am și un Sos…

    Vezi rețeta
  • sos pentru burgeri si gratare

    Sos pentru burgeri și grătare

    Oana

    Un sos delicios pentru burgeri, sandwich-uri și grătare, care se prepară în doar 5 minute. Aroma lui dulceage acrișoară, ușor astringentă merge de minune cu carnea de vită, porc sau pui, dar și pe cartofi copți sau prăjiți. Pentru că e pe bază de maioneză, se păstrează la frigider, într-un borcan sau vas acoperit, timp de 2-3 zile. Dacă vrei rețeta de maioneză de casă, aici este.

    Vezi rețeta
  • Salata vegetariana cu porumb dulce in lapte si avocado

    Salată de porumb cu avocado

    Oana

    O salată consistentă, în stil mexican, cu porumb dulce, avocado, ardei gras, ceapă roșie și un dressing cremos și gustos. Se gătește rapid și se mănâncă repede. 🙂

    Vezi rețeta
  • Capsuni cu crema de arahide si frisca

    Peanut Butter Strawberry Cup

    Oana

    În rețeta asta vă propun o combinație interesantă: căpșuni proaspete cu unt de arahide, biscuiți și frișcă. Îmi place mult nu doar pentru că se prepară rapid, ci și pentru complexul de arome. E dulce-acrișor-sărat și textura ideală, adică și cremoasă și crocantă. 😋 Se poate mânca pe post de desert sau mic-dejun dulce, pentru că are tot ce ne trebuie pentru a ne începe ziua sănătoși și răsfățați.

    Vezi rețeta
  • Crispy de pui

    Pui crocant la cuptor (crispy de pui)

    Oana

    Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, rumenit la cuptor. O rețetă simplu de făcut: condimentezi puiul, îl plimbi prin maioneză, îl tăvălești prin fulgi de porumb și-l dai la cuptor. Ușor și cu puține ingrediente, dar cu un rezultat delicios, pentru că puiul iese fraged și crocant în același timp. Dacă vrei să faci crispy strips, adică fâșii, doar trebuie să tai puiul pe dimensiunea dorită. Iar pentru…

    Vezi rețeta
1 2