Tartă cu legume și brânză

Tartă cu legume și brânză

Tarta asta cu legume e foarte bună atunci când ai musafiri sau atunci când ai mult de lucru și printre taskuri vrei să mănânci ceva sănătos și sățios. Dar e bună și de picnic sau luat la un drum lung cu mașina.

Eu am făcut-o cu ce aveam prin casă: ardei, măsline, telemea, mărar și niște bureți de rouă congelați. Voi puteți pune ce ciuperci doriți, chiar și uscate și hidratate. Important e să aibă gust bun. 😉

Printează rețeta

Tartă cu legume și brânză

  • Timp total: 50 minute
  • Porții: 2-4
  • Calorii 445

Ingrediente

  • 3 buc ouă
  • 75 g făină albă de grâu
  • 1/2 plic praf de copt, (5g)
  • 1/4 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță turmeric pudră
  • 50 ml ulei de măsline/vegetal, (3 linguri + 1 linguriță)
  • 75 g ciuperci congelate/30g uscate
  • 75 g brânză telemea
  • 70 g măsline fără sâmburi, (am pus și negre și verzi)
  • 1/2 buc ardei roșu, (100g)
  • 1/2 leg mărar verde
  • 3-4 buc roșii cherry, (opțional)

Metodă

  • 1)

    Prima dată pregătește terenul, adică pornește cuptorul la 1800C/treapata 4/temperatură moderată. Apoi, dacă ai ciupercile înghețate, lasă-le să se dezghețe într-o sită. Dacă le ai uscate, pune-le la hidratat în apă căldă, iar când vezi că sunt gata (gustă una), scoate-le din apă și pune-le la scurs.

  • 2)

    Curăță ardeiul cel roșu de cotor, nervuri și semințe, după care fă-i un duș cu apă rece și dacă tot ești la chiuvetă, spală bine și mărarul și roșiile cherry. Scutură-le/șterge-le de apă și înarmează-te cu un tocător și un cuțit:

    • Taie roșiile cherry în rondele nu foarte groase și pune-le deoparte că le vom folosi doar la ornat.
    • Taie ardeiul în bețișoare mici (de cam 0.3cm) pe lung, apoi taie-l pe lat la aceeași grosime să faci din ele cubulețe.
    • Toacă și frunzele de mărar.
    • Gustă din măsline să nu fie exagerat de sărate, caz în care e bine să le dai prin mai multe jeturi de apă să mai scoți sarea din ele. Apoi taie-le în rondele tot de vreo 0.3cm grosime.
    • Dacă ciupercile sunt gata (dezghețate/hidratate complet), stoarce-le bine de apă, aruncă-le pe tocător și toacă-le cubulețe.
    • Acum – și cu asta am terminat ciopârțitul – taie și telemeaua cubulețe mici-mici.
  • 3)

    Într-un bol amestecă făina cu praful de copt, 1/2 linguriță turmeric, 1/4 linguriță oregano, 1/4 linguriță de sare și 1 vârf linguriță piper negru măcinat. Mai ia un bol mediu și un bol mare și sparge ouăle așa: gălbenușurile în bolul mediu, albușurile în cel mare. Cu o furculiță amestecă bine gălbenușurile, apoi ia un tel sau mixer și bate albușurile până sunt țepene. Așa de țepene că dacă întorci castronul cu fundul în sus, albușurile nu cad.

  • 4)

    Acum, lasă mixerul și cu o lingură amestecă ușor în spuma de albuș în timp ce torni peste gălbenușul. Adaugă în 2-3 reprize uleiul, amestecând la fel de grațios. Apoi pune mixul de făină și condimente, câte 1 lingură o dată, amestecând până se încorporează și tot ușor ca să nu spargi bulele de aer din spuma de albuș.

  • 5)

    Ardeiul, măslinele, ciupercile, mărarul și brânza – lasă câteva bucățele din fiecare deoparte pentru decor, iar restul pune în aluat., amestecând ușor și bine. Unde tava pe fund și laterale cu puțin ulei și varsă aluatul în ea. Presară deasupra cubulețele colarate rămase și așază și câteva felii de roșii cherry.

  • 6)

    Pune vasul în cuptor pe rândul din mijloc și în 20-30 de minute ar trebui să fie gata. Pentru că timpul de coacere diferă în funcție de câte porții faci și cât de înalt ți-e vasul (eu l-am ținut 20 de minute + 3 minute la final, cu ventilație de sus), testează înfigând o scobitoare în aluat. Dacă e curată, înseamnă că tarta e gata și o poți scoate și lăsa 10-15 minute la odihnă. Poftă bună!

Valori nutriționale/porție

Calorii445
Grăsimi31g
Saturate8.2g
Monosaturate17.7g
Polisaturate3.8g
Carbohidrați26.4g
Zahăr3.9g
Fibre3.2g
Proteine13.3g

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rețeta precedentă Rețeta următoare