Deserturi

  • Tort plin cu căpșuni

    • Timp total: 70 minute

    Tortul ăsta plin cu căpșuni mi-l făcea mama de ziua mea. Pandișpan puțin, fructe multe-multe, frișcă multă și ea, ce-și poate dori un copil mai mult!? De aveam noroc și vremea era bună, fragii luau locul căpșunilor. Dar în ultima vreme, vedeți și voi că fragi sunt tot mai puțini. Cum și aniversările mele de naștere sunt tot mai puține. 😀 Ca și sfaturi pentru acest tort de primăvară am așa: să folosiți ouă la temperatura camerei, frișca lichidă sau smântâna pentru frișcă să fie rece-rece (măcar 48 de ore să stea la frigider) și să aveți răbdare când faceți…

    Citește
  • Prăjitură cu căpșuni și ciocolată

    • Timp total: 45 minute

    Un desert simplu și delicios cu căpșuni proaspete, cremă de brânză și ciocolată albă. Blatul l-am făcut din biscuiți digestivi, nuci, unt și ouă, dat 15-20 de minute la cuptor. Și pentru că mie îmi plac deserturile dulci-acrișoare, la final am presărat și câteva afine. Voi puneți sau nu, după cum preferați. Ce este important însă, e să folosiți căpșuni coapte și parfumate. Asta pentru că nu le gătim, ci le punem fresh. Ah, și să nu uitați să scoateți înainte din frigider untul și crema de brânză, ca să fie moi și să lucrați ușor cu ele. Ouăle, de…

    Citește
  • Tăiței cu nucă și zahăr

    • Timp total: 15 minute

    Îmi era dor de tăițeii cu nucă și zahăr, fix așa cum îi mâncam în copilărie. Este un desert delicios, rapid și la îndemână. Îl mâncam iarna și țin minte că trebuia să spargem nucile înainte (pe balcon) și apoi să le curățăm (în bucătărie, la căldură). Acum, în schimb, se găsește peste tot miez de nucă și nu mai e nevoie să ne chinuim. După ce le curățam, le dădeam prin mașina specială de măcinat nuci. Acum, eu le-am mărunțit grosier la blender. Ca să păstrez 100% gustul, am folosit tot paste proaspete cu ou, dar se pot folosi…

    Citește
  • Struguri și prune coapte cu cremă de mascarpone

    Struguri si prune coapte cu mascarpone
    • Timp total: 25 minute

    O rețetă care cinstește recolta de toamnă. Mirosul de fructe coapte mă transportă acasă, la caldura căminului, când afară vremea era rece și mohorâtă. Asta pentru că toamna, în camera casei în care iarna nu se făcea focul în sobă, bunica punea pe dulapuri și în straturi de ziare, mere, pere, gutui, struguri, prune. Așa mâncam noi fructe până în iarnă, ba gutuile și merele chiar în iarnă. Și de cele mai multe ori, le mâncam coapte cu unt și zahăr. Un desert atât de simplu, pe care îl adoram și care îmi trezește cele mai frumoase amintiri.

    Citește
  • Prăjitură cu brânză și fructe

    Tartă cu brânză și fructe
    • Timp total: 60 minute

    O rețetă simplă pentru un desert delicios cu brânză dulce și fructe la alegere. Zic fructe la alegere, pentru că merge și cu caise sau/și prune, și cu cireșe ori vișine. Mai mult ca sigur, și cu zmeură sau afine. Se prepară în 30 de minute și mai are nevoie de încă 30 de minute să se coacă.

    Citește
  • Peanut Butter Strawberry Cup

    • Timp total: 15 minute

    În rețeta asta vă propun o combinație interesantă: căpșuni proaspete cu unt de arahide, biscuiți și frișcă. Îmi place mult nu doar pentru că se prepară rapid, ci și pentru complexul de arome: dulce-acrișor-sărat și textura ideală, adică și cremoasă și crocantă. 😋 Se poate mânca pe post de desert sau mic-dejun dulce, pentru că are tot ce ne trebuie pentru a ne începe ziua sănătoși și răsfățați.

    Citește
  • Cheesecake rapid cu cireșe

    • Timp total: 40 minute

    Un desert delicios, rapid și fără coacere, cu biscuiți crocanți, cremă de brânză, frișcă și sos proaspăt de cireșe. Se poate mânca imediat, fără a-l mai ține la frigider.

    Citește
  • Căpșuni cu spumă de mascarpone

    Căpșuni cu spumă de mascarpone și urdă
    • Timp total: 35 minute

    Un desert simplu și rapid, cu căpșuni, mascarpone, urdă sau ricotta și frișcă. Opțional se pot adauga și biscuiți graham și/sau migdale, că merg bine. 😉

    Citește