Cu carne

  • Pește în chipsuri de cocos

    Peste in fulgi (chips) de cocos si salsa de mango
    • Timp total: 15 minute

    Inițial am vrut să fac peștele în crustă de migdale, dar am constatat cu stupoare că am rămas fără migdale. Și în locul lor, iaca niște chipsuri de cocos mi-au făcut cu ochiul. 😉 Am zis că rău n-are ce să fie și n-a fost deloc rău, a ieșit absolut minunat de bun. Carnea de pește fină, cu gust de mare și crănțăneala cu aromă de cocos – o bucurie în farfurie. Și pentru că îmi plac mult fructele de mare cu cocos și lime, am pregătit pentru peștele meu o Salsa de mango. Vă zic eu, combinația perfectă! Acum,…

    Citește
  • Ouă coapte cu bacon și ardei

    Oua coapte cu bacon si ardei
    • Timp total: 25 minute

    Un mic-dejun de duminică, consistent și delicios. E o mâncare care te scapă de resturile din frigider, pentru că necesită cantități mici de ingrediente. Și cum mie nu-mi place risipa, după inspecția de final de săptămână, cam fac rețeta asta că merge repede și e simplu de preparat. Iar posibilitățile sunt multe. În loc de ardei poți pune roșii uscate, ciuperci călite, spanac. Sau ceapă caramelizată (vezi aici cum se face) care merge bine cu o brânză sărată. În loc de bacon, cârnați, resturi de la friptură, ori nicio carne. La brânză am scris mai jos ce și cum și…

    Citește
  • Spätzle cu bacon și blue cheese

    • Timp total: 30 minute

    Îmi plac foarte pastele astea nemțești și, din fericire, se găsesc și la noi. Eu le cumpăr de la Lidl (costă 4.39 lei o pungă de 500g), dar am mai văzut și la Carrefour. Se pot face și de casă, doar că durează, iar eu încerc să vă propun rețete cât mai scurte, ca să mai facem și altceva decât bucătărit. 😉 Rețeta este cât se poate de simplă și gustoasă. Pe lângă pastele astea, mai ai nevoie de bacon (de preferat, ușor afumat), de blue cheese sau gorgonzola, ceapă și usturoi.

    Citește
  • Paste cu ton și sos aromat de roșii

    • Timp total: 25 minute

    Pentru iubitorii de pește, această rețetă simplă și rapidă de paste cu ton este alegerea perfectă, atât pentru prânz, cât și pentru cină. Pastele cu ton și sos de roșii sunt o mâncare consistentă, sănătoasă, care place și copiilor. Iar dacă ai un program super strâns și ești adepta prep-meals, partea bună este că poți pregăti sosul în avans (cu tot cu ton) și în ziua cu pricina mai rămâne doar să fierbi pastele și să le împrietenești pe toate. În ceea ce privește alegerea pastelor, poți folosi uscate sau proaspete și neapărat o formă la care să adere sosul.…

    Citește
  • Curcan cu sos de tarhon și ciuperci

    • Timp total: 30 minute

    Piept de curcan rumen și fraged în sos cremos de ciuperci și tarhon verde. Este o rețetă care se prepară simplu și rapid, iar mixul de arome este unul fin și delicios. Pentru că tarhonul merge de minune și cu carnea de pasăre, și cu ciupercile și smântâna. În plus, i-am adăugat puțină cremă de brânză ca să potențeze și mai mult toate aromele din rețeta noastră. 😉 Legat de tarhon, trebuie să știi că cel proaspăt este mai puternic decât cel uscat și e recomandat să pui cu măsură, astfel încât să completeze și nu să acopere gustul celorlalte…

    Citește
  • Pulpe de pui în stil asiatic

    Pulpe de pui dezosate cu sos asiatic, la tigaie
    • Timp total: 25 minute

    Pulpe de pui dezosate fragede și suculente, scăldate într-un sos dulceag-acrișor-sărat. De fapt, sosul ăsta e un fusion între bucătăria asiatică și cea europeană, dar gustul preponderent care se simte la final, te trimite mai degrabă spre Asia, decât spre Europa.  Rețeta se prepară la tigaie în doar 25 de minute și se mănâncă cu garnitură de orez. Sosul fiind destul de sărat (de la muștar și sosul de soia), îți recomand în orez să pui foarte puțină sare, sau chiar deloc. Și nici pe carnea de pui să nu fii tentat să pui mai mult decât am scris în…

    Citește
  • Pastă de pește afumat

    Pasta de peste afumat cu crema de branza, smantana, hrean, lamaie si marar
    • Timp total: 10 minute

    O pastă de pește, atât de simplă și cu un gust atât de rafinat! Se poate folosi orice pește afumat, fie el hering, macrou, somon, păstrăv, crap sau orice alt înotător mut și comestibil. Nu conține maioneză și nici ulei, doar cremă de brânză, smântână, pastă de hrean, lămâie și mărar. Că o mănânci cu cei dragi ca antreu, ca mic dejun, gustare între mese sau gustare de party, cu pâine proaspătă, prăjită, ori biscuiți sărați, e o bucurie culinară pentru iubitorii de pește. O poți prepara și în avans, pentru că rezistă la frigider cam 3-4 zile. Iar în…

    Citește
  • Quesadilla cu vită și brânză

    Quesadilla cu carne tocată de vită, legume și brânză
    • Timp total: 30 minute

    Quesadilla cu carne de vită tocată și brânză este minunat de gustoasă! Am gătit-o într-o vineri seara și am plecat cu ea la niște prieteni să ne bucurăm împreună de gustul americano-mexican, atât de intens și plăcut. Se gătește în 30 de minute și partea bună dacă ai musafiri, e că se poate reîncălzi la cuptor (dar nu mai târziu de 5 ore de când a fost gătită). Iar să spun drept, reîncălzită a fost de fapt, chiar mai ușor de mâncat, că se mai lipește și nu curge bunătatea din ea, chiar când s-o duci la gură:)). Se prepară…

    Citește
  • Mâncare de vinete cu carne tocată

    • Timp total: 50 minute

    O mâncare super gustoasă cu carne și vinete, care seamănă nițel la gust cu musacaua. Se poate găti cu carne tocată de porc, de vită sau de curcan și merge bine cu un strop de iaurt grecesc deasupra și cu un ardei iute verde lângă. La rețeta asta am pregătit și varianta vegană aici: https://gastron.ro/rețete/mancare-mediteraneana-de-legume, iar dacă cei dragi pentru care gătești masa sunt împărțiți în vegani/carnivori, ca să nu prepari 2 rețete diferite, cel mai simplu și eficient este să gătești rețeta vegană, separat să gătești carnea conform instrucțiunilor de aici și după ce adaugi roșiile cuburi în sos…

    Citește
  • Friganele cu bacon și brânză

    • Timp total: 15 minute

    Întotdeauna friganelele o să-mi amintească de copilărie și de mama. Adoram să le simt mirosul dimineața și să le mănânc cu poftă, cu zahăr sau dulceață, lângă o cană de lapte cu cacao. Acum, mi le gătesc singură și uneori îmi place să le fac sărate. Cum este această rețetă, absolut delicioasă, cu bacon și cașcaval. Sper să îți placă la fel de mult și cine știe, poate chiar să creeze niște amintiri frumoase, ție și celor dragi. 

    Citește
  • Ai Stir Fry

    • Timp total: 30 minute

    Pentru că am primit de la For Fresh o grămadă de produse locale, m-am gândit să fac cu ele ceva deosebit, care să le pună în valoare și care să meargă și pe căldură și pe frig, cum nu mai știm ce-i cu vremea asta. 😀 Așa am ajuns la un stir fry. Și pentru că am gătit o cină pentru prieteni, la aceeași mâncare, am făcut două variante: una cu carne și una vegană. I-am dat numele de “Ai Stir Fry”, pentru că “ai” înseamnă “dragoste” în mandarină. Și da, iubesc stir fry-ul! Că e rapid, versatil și delicios.…

    Citește
  • Porc cu ciuperci și smântână

    • Timp total: 30 minute

    Această rețetă cu pulpă de porc și sos cremos de smântână cu ciuperci, se prepară tare simplu și în doar 30 de minute. Este o mâncare sățioasă și reconfortantă, care se mănâncă fie cu pâine, fie cu o garnitură de mămăligă, orez sau paste. Ce e fain, e că o poți prepara dinainte, pentru că e bună și a doua zi, reîncălzită.

    Citește
  • Chicken Taco

    Taco cu pui, legume și sos de iaurt
    • Timp total: 25 minute

    Pentru un prânz sau cină cu iz mexican, acest taco cu pui, pico de gallo și sos de iaurt este absolut delicios și se prepară în doar 25 de minute.

    Citește
  • Pui crocant la cuptor

    • Timp total: 30 minute

    Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, rumenit la cuptor. O rețetă simplu de făcut: condimentezi puiul, îl plimbi prin maioneză, îl tăvălești prin fulgi de porumb și-l dai la cuptor. Ușor și cu puține ingrediente, dar cu un rezultat delicios, pentru că puiul iese fraged și crocant în același timp. Vezi cât de ușor se face!

    Citește
  • Chifteluțe cu sos enchilada

    Chiftelute cu sos
    • Timp total: 30 minute

    Chifteluțe de porc fără gluten, fără ou, dar cu un sos enchilada simplu și minunat, pe care poți să-l faci cât de picant/nepicant dorești.  Partea faină la mâncarea asta e că o poți pregăti în avans și când foamea îți dă târcoale, îți ia numai vreo 15 minute să o gătești. 

    Citește
  • Tocăniță mexicană cu porc și fasole

    Tocana cu carne de porc si fasole alba
    • Timp total: 45 minute

    O mâncare țărănească, dar nu de la Rădeana, ci taman din El Riachuelo. 😀 Tocăniță de porc în stil mexican – care merge la fel de bine și cu vită – se mănâncă cu pâine proaspătă, tortilla sau nachos de porumb.

    Citește
  • Fiesta Chicken

    • Timp total: 30 minute

    Dacă vrei să organizezi o fiesta, adună-ți prietenii în jurul tigăii și savurați această rețetă mexicană atât de consistentă și gustoasă. Se prepară în doar 30 de minute.

    Citește
  • Pui cu smântână și usturoi verde

    • Timp total: 25 minute

    O rețetă rapidă și super simplu de preparat cu piept de pui rumenit la tigaie, alături de un sos cremos de smântână cu usturoi și verdeață.

    Citește
  • Pui cu ciuperci și lapte de cocos

    Pui cu ciuperci și lapte de cocos
    • Timp total: 30 minute

    O rețetă asiatică cu pulpe de pui dezosate, ciuperci și lapte de cocos. Este aromată și simplu de preparat. În mod normal, se mănâncă fără garnitură, dar dacă vrei totuși ceva, merge cu pâine prăjită și/sau orez.

    Citește
  • Porc cu ardei stir fry

    Porc cu ardei stir fry
    • Timp total: 35 minute

    Dacă ai ardei prin casă și puțin porc… Dacă ți-e dor de o mâncare chinezească dulce-acrișoară… Pune-ți șorțul și hai să gătim că e simplu! 😉

    Citește
  • Pulpe de pui cu miere și lămâie

    • Timp total: 30 minute

    Pulpe de pui rumenite bine și apoi scăldate într-un sos dulce-acrișor, delicios și lipicios. Bună tare rețeta asta și deloc complicată. Înainte de a începe gătitul, îți recomand să scoți cât mai repede carnea din frigider, să apuce să stea vreo 15-20 de minute la temperatura camerei. Asta ca să te asiguri că atunci când îi faci cunoștință cu tigaia, nu-i dă cu răceală. Așa va face crustă faină, iar în interior va fi suculentă și fragedă. 😉

    Citește