• frunze de leudă

    Despre leurdă și cum o folosim în bucătărie

    Oana

    Printre primele plante comestibile ce apar primăvara este leurda. I se mai zice și „usturoiul ursului” sau „usturoi sălbatic”, tocmai pentru că are un gust de usturoi, dar unul mai domol și mai proaspăt decât usturoiul propriu-zis.  Deși de câțiva ani încoace o găsim și în supermarketuri, leurda crește în sălbăticie, adică prin pădurile de foioase unde e umiditate mare. Dacă mergeți la cules de leurdă, să vă luați după mirosul de usturoi specific. Frecați între degete o frunză și dacă alungați vampirii, știți că e ce trebuie. Acest test e important, căci frunzele ei seamănă cu cele de lăcrămioare,…

    Vezi rețeta
  • Totul despre avocado

    Oana

    Îmi amintesc că am mâncat primul avocado în 1990, în Israel. Acolo fiecare mic dejun includea avocado. Nu mi-a plăcut deloc și nu am înțeles cum îl pot mânca cu atâta poftă ceilalți. Îmi părea grețos de-a dreptul. Dar… ce să vezi!? După ani și ani, a început să îmi…

    Vezi rețeta
  • Ce sunt și cum se gătesc edamamele?

    Oana

    Edamame este numele japonez dat păstăilor de soia imature. Se consumă foarte mult în Asia de Est, ca antreu. Au un gust dulceag, proaspăt și sunt pline de umami. Au mai mult decât boabele mature de soia, care își mai pierd din sucroză și aminoacizi. Deși seamănă ca aspect, edamamele…

    Vezi rețeta
  • Cum să păstrezi verdețurile fresh

    Oana

    Îmi place să folosesc verdețuri la mâncare pentru că dau nu doar culoare, dar și o notă în plus de aromă și prospețime. Dar fiind plante fragile, viața lor după tăiere este destul de scurtă și dacă la început nu-mi făceam stocuri, tocmai ca să nu le arunc, cu timpul…

    Vezi rețeta
  • Cum să faci un stir fry?

    Oana

    Stir fry-ul este o tehnică de gătire ce-și are originea în China și prin care ingredientele sunt prăjite și amestecate frecvent într-o cantitate mică de ulei, foarte fierbinte. Care sunt avantajele unui stir fry? 1. Este rapid Stir fry-ul a devenit atât de popular pentru că este o metodă rapidă…

    Vezi rețeta
  • Cum să caramelizezi ceapa?

    Oana

    Ceapa caramelizată face mâncarea mai bună și pe noi mai fericiți. Ca topping transformă un preparat random într-o delicatesă. Bună pe pâine prăjită, în hamburger, sandwich, cu ciuperci, ouă, pe vită, rață, fasole bătută, hummus. Ție cu ce îți place să o mănânci?  Și pentru că până să ajungem să…

    Vezi rețeta
  • Cum se face risotto?

    Oana

    Risotto este o mâncare tradițională din Italia care se face dintr-un orez cu bobul rotund și bogat în amidon: Aroborio, Carnaroli, Vialone, Nano sau Baldo. Tehnica de gătire presupune adăugarea pas cu pas a unei cantități mici de supă în orez, amestecând și lăsând orezul să absoarbă lichidul fierbinte treptat.…

    Vezi rețeta
  • Cum să gătești simplu și rapid?

    Oana

    Dacă ești genul care face atac de panică numai când își leagă șorțul la brâu, gândește-te că și gătitul ăsta e un experiment. Și poate fi simplu, dacă îl faci să fie simplu. Iar dacă ceva nu-ți iese cum ai vrut, gândește-te că măcar ai avut șansa de a învăța…

    Vezi rețeta